Skive nr. 246 - 25. august 2018

Art Director Ebbe Falck

25. august 2018
Art Director Ebbe Falck

Bemalet, koloreret skive i egetræ.

 

Fuglekongen 2018-2019Art Director Ebbe Falck, er født i Ordrup, Charlottenlund. Uddannet på
reklamebureau 1957-1959, herefter 4 år
på Kunsthåndværkerskolen i København.
Værnepligten blev aftjent ved Den Kongelige Livgarde.


Ebbe Falck har arbejdet som tegner, Art Director og kreativ chef i både Sverige og Danmark med eget reklamebureau fra 1976 til 2010.

I 1965 blev Ebbe Falck gift med Kersti Kann, som er født i Estland og opvokset i Sverige. Efter to år i Ordrup flyttede den lille familie med førstefødte datter Pernille til Espergærde, hvor datter nummer to, Elisabeth, kom til verden. Døtrene har beriget Ebbe og Kersti med 6 børnebørn - tre i Snekkersten og tre i Italien, hvor Elisabeth har slået sig ned.

Reklamebureauet Ebbe Falck Reklame så dagens lys i 1976 i Hestemøllestræde 3, København, med det gamle kvindefængsels tilgitrede vinduer i gården. I 1993 flyttede firmaet domicilet til Helsingør og siden 1994 har Sct. Olai Gade 27, der tidligere husede Helsingør Dagblad, været rammen om først reklamebureauet og siden om familien.

SkivenSkiven beretter på en enkel, klar og personlig måde om mit håndværk, nogle af højdepunkterne i mit liv. Skiven formidler et nutidigt indtryk, men med veneration for de gamle skivers historie og udformning.


I midten ses tegning af facaden på Sct. Olai Gade 27 som hovedmotiv.


Nedenunder til højre figurtegning, delvis overlappet af logo (Kunsthåndværkerskolen) samt signatur EF. I midten ”Falcken” - Reklamebureauets logo.

I ydre ring ses til venstre
Den danske Konges have i Tallinn
samt Romulus og Remus - Roms vartegn,
i højre side
Helsingørmedaljen og Livgardens emblem.

KunstnerenEbbe Falck har selv stået for såvel idé som udførslen