Skive nr. 243- 29. august 2015

Lektor
Torben Brorson Prag

29. august 2015
Lektor Torben Brorson Prag

Bemalet træskive. Kanten med fuglekongens navn og datoen 29. august 2015 samt Helsingørs byvåben, Københavns Universitets segl og Sct. Georgsgildernes mærke. Feltet er billede med et bjerglandskab med en vej slyngende sig igennem. Der er flere bygningsværker, en gadedør og to gravhunde

 

Fuglekongen 2015-2016

Fuglekonge med rejselyst
og hang til bridge

Torben Prag, der som seksårig kom fra Odense til Helsingør i 1955, blev student fra Helsingør Gymnasium i 1970. Herefter læste han historie og geografi ved Københavns universitet og blev cand. mag i 1978. Siden 1979 har han været studievejleder og underviser i historie og geografi ved Allerød Gymnasium, ligesom han i mere end 15 år var formand for daværende Frederiksborg Amts vejledningsfaglige Udvalg. Som mangeårigt medlem af Sct. Georgs gilderne har han også været Gildemester i tre år.


I vinterhalvåret spiller mange af brødrene bridge i Skydeselskabet, og i en årrække var Torben Prag substitut for sin far, læge Niels Prag. Da faderen døde i 1996 overtog Torben den faste plads ved det bord, der i dag kaldes ”Det glade bord”, og ved hvilket der har siddet en Prag i ikke mindre end 60 år.


Han deler sin store interesse for oldtidens og middelalderens historie med sin kone, Henriette, og sammen har de på opfordring fra brødrene indtil nu arrangeret fire historiske rejser til henholdsvis Rom, Avignon, Midt- og Sydspanien samt Firenze.

 En tredje interesse er golf, og jævnligt ser man efter fyraften Torben og Henriette Prag på Hillerød Golfbane; dog ikke tiere, end at handicappet ikke er kommet under 30 - endnu.