Skive nr. 90/K - 1830

Prindsesse Lovisa Augusta

XXII Juli MDCCCXXX. Lovisa Augusta,
Prindsesse af Danmark, Hertuginde til Sles.Hol. Augustenborg.


Et kronet våben: to hinanden sidestillede hjerteformede skjolde
 

Fuglekongen 1830-1831

I sagens natur, er det kun brødre der kan blive Fuglekonge, men som et kuriosum kan nævnes at Lovisa Augusta, Struensees datter med dronning Caroline Mathilde, var faktisk udnævnt til Fuglekonge i 1830

Fra 1770-72 havde vi i Danmark en tysk læge, som Danmarks faktiske regent. Hans navn var Struensee.
Han udnyttede den daværende konges sindssygdom til at tilrane sig magten. Desværre for ham skete der det, som der ofte sker med magtsyge mennesker. De foretager sig ting, som i længden fælder dem. I hans tilfælde gik han i seng med dronningen og det fik følger. Han mistede hovedet og hun sin dronningeværdighed. Resultatet af dette eventyr kom til at hedde Louise Augusta. Hun blev gift med  hertugen af Augustenborg. I begyndelsen af 1820erne var der gryende uoverensstemmelser imellem det danske kongehus og Huset Augustenborg om arveretten til den danske trone og for at formilde Augustenborgerne fandt man på, at førnævnte Louise Augusta jo kunne give en skive til Selskabet. Det gjorde hun så. Det skete i 1830. Skiven hænger dér! Det skal tilføjes, at prinsesse Louise Augustas datter, Caroline Amalie, i 1815 blev gift med den daværende kronprins, senere kong Chr. VIII.

Voilá: Den halshuggede Struensees barnebarn blev altså Dronning af Danmark knapt 70 år efter at hendes bedstefar mistede hovedet!